Hungarian Catholic Mission

A magyar papi oktatás támogatása külföldről

Szeretnénk adományokat gyűjteni a Budapesti Magyar Katolikus Szeminárium támogatásához. A Magyar Katolikus Misszió továbbra is elkötelezetten támogatja a magyar katolikus papok képzését és oktatását Magyarországon és külföldön egyaránt.

Sajnos a magyar katolikus egyház jelentős károkat szenvedett el a korábbi szovjet irányítású magyar kommunista kormány vezetése alatt. Az 1945-1989 közötti időszakban a magyar papi képzés erősen korlátozva volt. Emellett sok katolikus papot bebörtönöztek a hivatásuk gyakorlását tiltották, ezért sokan illegalitásba vonultak. Egészen 1989-ig, a szovjet csapatok kivonulásáig kellett várni, hogy a magyar katolikus egyház és az egész magyar nép visszanyerje méltóságát és szabadságát.

Az 1989 óta eltelt időben Magyarország lassan elindult a kommunizmusból a demokráciába vezető úton. Az elmúlt években a vallásszabadság visszatért az emberek életébe és a papok oktatási lehetőségei jelentősen javultak. Ennek ellenére Magyarország egész területén kritikus mértékű a paphiány.

Alapítványunk célja finanszírozás biztosítása a magyar papi szemináriumoknak, valamint egy olyan program létrehozása az Erdélyben és Magyarországon élő fiatal papok részére, amely keretében az Egyesült Államokban lévő magyar katolikus templomok munkáját segítenék. Ezen egyházközösségek támogatásával és fejlesztésével képesek leszünk életben tartani a magyar katolikus hit, kultúra és jótékonyság értékeit mind Magyarországon, mind az Egyesült Államokban.

Az éves adománygyűjtő programunk célja 50.000 dollár előteremtése. Az Önök nagylelkű adományaival elérhetjük céljainkat.


Hungarian Catholic Mission Donate Now
Hungarian Catholic Mission Hungarian Catholic Mission Hungarian Catholic Mission Privacy Policy Hungarian Catholic Mission Hungarian Catholic Mission Site Map Hungarian Catholic Mission NBR Computer Consulting, LLC